Hvorfor kan jeg finde flere kosttilskud i Sverige end i Danmark?

Danmark har, for så vidt angår det meste, vi kan putte i munden, nogle af de skrappeste regler i EU. Også skrappere regler end vi finder ovre ved vores broderland i Sverige.

 

Det er også grunden til, at du har mulighed for at købe flere kosttilskud og mere håndkøbsmedicin lige over grænsen – og med internethandel er det blevet så nemt som at sidde hjemme i stuen med internet kørende.

 

Men du bør overveje dine træk en gang eller to, hvis du overvejer at købe fødevarer og håndkøbslægemidler i Sverige ligesom alle andre lande i EU. Uden for EU bør du lade være, da det er strafbart og du i øvrigt, selv hvis det var tilladt, ville blive fortoldet af din pakke således at prisen ville ende over hvad den ville have kostet inden for EU. Køb kun i butikker godkendt af Sundhedsstyrelsen.

 

Selv inden for EU er der god grund til ikke at handle kosttilskud, håndkøbsmedicin, håndkøbslægemidler og lignende. De forskellige præparater er forbudt i Danmark af en grund og den bør du respektere. Du kan gamble med dit helbred, hvis du køber de ting, der ikke er tilladt i Danmark.

 

Har du brug for lægemidler bør du i stedet tage kontakt til din læge og få ordineret hvad du har brug for. På den måde slipper du for at inkriminere dig selv ved at købe ind i udlandet samtidigt med, at du får en læges ord for, at du gør det rigtige for dit helbred.

Skriv et svar